Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyés-meggyes lepény

75 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cseresznyés-meggyes lepény tésztájához a szobahőmérsékletű vajat vagy margarint kikeverjük, s eközben egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáit, végül a cukorral is tovább, habosra keverjük.
  2. A liszttel elkeverjük a sütőport és a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a vajas keverékhez.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és apránként a vajas-lisztes keverékhez adjuk.
  4. A tésztát a sütőformába öntjük, és a tetejére szórjuk a kimagozott, fahéjas dióba forgatott cseresznye- és meggyszemeket.
  5. 160-170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, a hőfokot sütés közben kissé mérsékeljük.
  6. A kész lepényt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk. Porcukorral megszórva tálaljuk. 

Megjegyzés

Legalább 1,5 x-es adaggal készítsük, ha többen vagyunk. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss