Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyés-meggyes és túrós-epres rétes

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 csomag réteslap
  • olaj a lapok kenéséhez
  • 1 db felvert tojás a tészta tetejének kenéséhez
  • A cseresznyés-meggyes töltelékhez rudanként:
  • 20 dkg magozott cseresznye
  • 10 dkg magozott meggy
  • 3-4 db amaretti keksz (mandulás) vagy babapiskóta morzsolva
  • porcukor
  • fahéj ízlés szerint
  • A túrós-epres töltelékhez 2 rúdhoz:
  • 45 dkg félzsíros tehéntúró
  • 12,5 dkg ricotta
  • 2 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • porcukor
  • eper
  • morzsolt babapiskóta vagy 1-2 evőkanál búzadara

Elkészítés

Elkészítés: A cseresznyés-meggyes töltelékhez a kimagozott gyümölcsöt megszórjuk porcukorral és fahéjjal, 20-30 percig állni hagyjuk, majd a levét lecsepegtetjük.

A túrós-epres töltelékhez a 2 db tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a túrót és a ricottát, krémesre dolgozzuk, ízesítjük a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, hozzáadjuk a túrós tölteléhez, 1-2 evőkanál búzadarát is belekeverünk. A megtisztított és feldarabolt epret lazán beleforgatjuk a túrókrémbe.

A réteshez rudanként 3 lapot számítunk, melyeket egyenként megkenünk olajjal, rászórjuk a piskótamorzsát, majd elegyengetjük a tölteléket. A réteslapok mindegyik oldalát kb. 2 cm-rel visszahajtjuk, majd feltekerjük. A rudak tetejét felvert tojással megkenjük.

Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180-190 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss