Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cseresznyés lepény

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál porcukor
  • 12 dkg margarin
  • 3 tojás
  • 1 tejföl
  • 3/4 kg cseresznye
  • zsemlemorzsa (vagy durván vágott dió porcukorral)
  • 2 evőkanál cukor (vagy 4 evőkanál méz)
  • rétesliszt

Elkészítés

    Elkészítés: Előveszünk egy mélyebb műanyag tálat, és beleszórjuk a 20 dkg lisztet, egy kevés sütőport, 1 kávéskanál porcukrot, egy pici sót, 12 dkg margarint, 1 tojássárgáját és annyi tejfölt, hogy szép, sima tésztát kapjunk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral úgy, hogy pereme legyen, és a tésztát belesimítjuk. Fontos, hogy a tésztának legyen egy másfél centis pereme, mert ez tartja majd meg a tölteléket. Kimagozunk 3/4 kg cseresznyét. A tésztát megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával, és rátesszük a kimagozott cseresznyét. A tetejét ismét megszórjuk zsemlemorzsával vagy dióval kevert porcukorral. Egy külön tálban 2 tojássárgát habosra keverünk 2 evőkanál cukorral (vagy 4 evőkanál mézzel), 1 dl tejföllel, 2 evőkanál rétesliszttel és 3 tojás kemény habjával. A habos keveréket a cseresznyére öntjük, és előmelegített sütőben rózsaszínre sütjük a lepényt.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

szabomisi74
Kipróbáltam, és isteni finom lett. Köszönöm a receptet.
Zomaanyu
Nagyon finom lett a süti. Én annyit módosítottam, hogy a cseresznyére szórtam vaníliás cukrot valamint búzadarát bőven és hagytam állni néhány órát.
Habcsók2009
Szerintem isteni a süti. Valóban több cukor kell a tésztába, úgy az igazi. Én rögtön másfél adaggal indítottam és nem győzőm hetente sütni. Most pld. sárgabarackkal készülök ismét elkövetni...
ztoth
Sziasztok! Nekem elég volt a tojás mennyisége, de a korábbi javaslatok alapján némiképp én is változtattam az eredeti receptet, talán segítenek az ötleteim: - a tésztába tényleg kell 8-10 deka cukor - igen, a tésztát nyújtani kell, szerintem érdemes fél órára betenni a hűtőbe, jót tesz neki és segíti is a további felhasználást - sütéshez pite forma, kerek üvegtál az ideális, a tényta mennyisége is épp elegendő - az alsó tésztát érdemes először a töltelék nélkül sütni legalább 10-percig, így biztosan nem fogja beszívni a cseresznye levét, és kellően át is sül A fenti módosítások mellett nekem nagyon fini lett a süti, két nap egymás után is sütnöm kellett, nagy volt a sikere...
sza.márti
Üdv Mindenkinek!Ez a kedvenc cseresznyés süteményem,csersznye-szezonban többször is szoktam sütni.Az én tapasztalatom szerint a felső tésztának legalább 4 tojásból kell készülnie+ az 1 fehérje.Ha egy kicsit vastagabb talán nem is sül meg hamarabb ,mint az alsó.Minden esetre a 2 tojás nagyon-nagyon kevésnek tünik.Ajánlom mindenkinek mert isteni finom:
szilvi1978
Sziasztok! Én megsütöttem és nekem nem volt semmi problémám vele. Pontosabban egy volt: legközelebb ha megcsinálom több-sokkal több-cukrot teszek a tésztába legalább 10 dkg. Ja, és én a keményre felvert tojáshabhoz is tettem darált diót, mert szerintem így finomabb. És Scottie: nyújtani kell.
Scottie
Most olvastam a receptet, de nem derül ki a számomra, hogy a tészta híg állagú lesz majd, vagy esetleg nyújtani kell? Aki már kipróbálta a receptet, az segítene? Köszi.
szkati
A problémát az okozza, hogy a tetején, a habos izé megég, míg az alján a tészta tök nyers marad. Amikor láttam, hogy nagyon sül a teteje, akkor alufóliát raktam rá. 200 fokon sütöm( jelenleg is) már egy fél órája, de a tészta alul még midíg nyers.
arielle77
hali-halo! mivel a receptet elküldtetek hirlevelben, hat gondoltam: hüha milyen joo ötlet!!! par (szerintem) fontos dolog / magyarazat sajnos hianyzik: - hany fokos sütöben kell sütni?????? - gondolom a felvert tojasfeherjet ovatosan kell beleforgatni a cukros tojassargaba ( csak mert itt az all hogy durr mindent egybe, amitöl lelaposodna a süti es felesleges is lenne külön felverni a tojasfeherjet ... ) - sütöpapir egyaltalan nem kell es tepsi sem, hanem lepeny forma!!! (quiche / pie) jo sütest mindenkinek, a.

Hasonló Receptek

Magazin