Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cseresznyés krémes II.

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 80 dkg cseresznye
  • 6 evőkanál cukor
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl meggylé
  • 3 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

    Elkészítés: A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, kicsepegő levét felfogjuk.

    Lisztezett deszkán a tésztát téglalappá nyújtjuk, kettévágjuk. Az egyik felét megkenjük vízzel, és megszórjuk 2 evőkanál cukorral. Ráborítjuk a másik lapot, kissé lenyomkodjuk. Pizzavágóval 15 egyforma darabra vágjuk. Kibéleljük sütőpapírral a tepsit, egymástól távol rárakjuk a tésztákat, és 20 percig pihentetjük.

    Ezután a sütőt 200 C-fokra előmelegítjük, a tésztát kb. 15 percig sütjük. Amikor megsült, kivesszük, és félretesszük. Hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen két lapra vágjuk.

    A cseresznye levét a meggyléhez öntjük, majd elveszünk 6 evőkanállal, és összekeverjük a pudingporral. A maradék gyümölcslevet 3 evőkanál cukorral felforraljuk, beleöntjük a kikevert pudingport, és kevergetve sűrűre főzzük. Beleszórjuk a cseresznyét, hagyjuk kihűlni.

    A tejszínt a habfixálóval és 1 evőkanál cukorral habbá verjük. Az alsó tésztalapokra meggyes krémet kenünk, erre tejszínhabot nyomunk, és rárakjuk a felső tésztalapot. Megszórjuk porcukorral, és tálalásig hidegre tesszük.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin