A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, és a cukorral meghintve 2–3 percig pároljuk, majd kihűtjük. A díszítéshez a kristálycukrot megolvasztjuk, majd egy vajjal megkent alufóliára –villa segítségével – egymást keresztező, szabálytalan csíkokat húzunk belőle, és hagyjuk megdermedni.
A leveles tésztát kb. 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőszekrényből, a sütőt pedig előmelegítjük 210 fokra. A tésztát deszkára fektetjük, és nyolc darab kb. 10 cm átmérőjű, kör alakú lapot szaggatunk belőle, amiket ezután sütőpapírral kibélelt tepsire fektetünk.
A párolt cseresznyét elosztjuk a lapocskák tetején, megszórjuk durvára vágott mandulával, majd a forró sütőben 10–15 perc alatt aranysárgája sütjük. Az elkészült kosárkák tetejére 1-1 gombóc fagylaltot nyomunk, végül a fóliáról leválasztott karamellszálakkal díszítjük.