Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyés kevert sütemény

45 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50-60 dkg kimagozott ropogós csereszenye
  • 1,5 bögre rétesliszt (keverhetjük teljes kiőrlésűvell)
  • 1 bögre cukor (barnacukorral és glukononnal kevertem)
  • 3/4 bögre olaj
  • csipet só
  • 3 egész tojás
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 citrom reszelt héja és fél citrom leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor vagy szódabikarbóna
  • 10 dkg szeletelt mandula vagy durvára vágott dió (elhagyható)
  • /a bögre mérete: 3 dl/

Elkészítés

Elkészítés: A cseresznyét kimagozzuk, meghintjük őrölt szegfűszeggel.

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd sorban hozzákeverjük a többi hozzávalót, végül felváltva adagonként az olajat és a sütőporral elkevert lisztet.

A masszát sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe terítjük, megszórjuk a csereszenyével és szeletelt mandulával. Előremelegített 190 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. A kisült tésztát porcukorral megszitáljuk, szeletelve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss