Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Cseresznyés-kekszes sütemény

Hozzávalók

  • 1 csomag vajas keksz (édes)
  • 70 dkg cseresznye (kimagozott)
  • 2 dl hab tejszín
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 33 dkg tejföl
  • 20 dkg porcukor
  • 1 dkg zselatin
  • A te tejére:
  • 1 csomag piskótatallér (12 dkg)
  • 50 dkg cseresznye (kimagozott)
  • 6 ek cukor
  • 3 csomag piros tortazselé

Elkészítés

    1. Az édes vajas keksszel dupla rétegben kibéleljük a 24x24 cm átmérőjű tepsi alját. 
    2. 50 dkg cseresznyét botmixerrel pürésítünk. A tej színt kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a vaníliaaromát, a tej fölt, a porcukrot és az összeturmixolt cseresznyét. A zselatint feloldjuk 1 dl langyos vízben, és a tej színes masszához keverjük.
    3. A keverékhez forgatunk még 20 dkg cseresznyét, és a kekszes rétegen egyenletesen eloszlatjuk. A piskótatallérokat szép sorban elhelyezzük a cseresznyés krémen, majd sorba rendezzük rajta a félbevágott cseresznyeszemeket.
    4. A cukrot 7 dl vízzel és a tortazselével felforraljuk, majd hagyjuk kissé kihűlni, és a cseresznyékre öntjük. Tálalás előtt legalább 4 órát hűtjük, de úgy az igazi, ha még előző nap elkészítjük. 

      A legfinomabb cseresznyés sütik >>> 

      Felejthetetlen nyári receptek >>> 

      Házi sütemények a nagyitól >>> 

Megjegyzés

Érik a zamatos cseresznye, adok egy tippet a tökéletes felhasználására! :) (Meggyel is lehet helyettesíteni a cseresznyét!)

Noémii244
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes