Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyés jégkrémek

MME MME
15 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • 25 dkg cseresznye
  • 20 dkg natúr görög joghurt
  • 1 ek méz
  • 1 db citrom

Elkészítés

  1. A kimagozott cseresznyét, a joghurtot, a mézet és a citrom lereszelt héját egy turmixgépbe tesszük. Simára keverjük, és jégkrémkészítő-formákba töltjük. Mindet a mélyhűtőbe tesszük, és 2 órán keresztül fagyasztjuk. Ezután mindegyikbe 1-1 pálcikát szúrunk, végül tovább fagyasztjuk addig, amíg teljesen meg nem szilárdulnak.
  2. Kivesszük a fagyasztóból, és néhány pillanatra forró vízbe mártjuk. Kinyomkodjuk a formákból az édességeket, és azonnal kínáljuk.

Megjegyzés

Ha túl fakónak vagy színtelennek találjuk a cseresznyeszemeket, adjunk a keverékhez néhány szem áfonyát is. - MME

Ezek is érdekelhetnek