Elkészítés: A tejet egy csipet soval felmelegítjük (nem kell, hogy forrjon), levesszük a tűzről, és belekeverjük a grízt, hagyjuk duzzadni.
A vajat habosra keverjük a cukorral, és folytonos keverés mellett hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a 3 tojássárgát, a citromhéjat és a mandulát. Hozzákeverjük az alaposan lecsepegtetett cseresznyét és a még meleg tejbegrízt. A 3 tojásfehérjét egy csipet cukorral nagyon keményre felverjük, majd ezt is óvatosan a masszahoz adjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréses nem igazán jó hozzá), és egy kivajazott 26 centis formában kb. 45 percig sütjük a süteményt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre