Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyés étcsokitorta

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tortalaphoz:
  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 5 dl tejszín
  • 20 dkg legalább 60%-os étcsokoládé
  • 50 dkg cseresznye + a díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, majd a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát 150 fokon kb. 35 percig (tűpróbáig) sütjük.

A krémhez a tejszínt kis lángon felmelegítjük, beletörjük a csokit. Kevergetés mellett addig melegítjük, amíg a csoki teljesen felolvad, majd hűlni hagyjuk. A cseresznyét kimagozzuk.

Amikor a csokis tejszín már teljesen kihűlt, habbá verjük.

A tortalapot 3 lapra vágjuk, az alsó lapot megkenjük a krém harmadával, rászórjuk a cseresznye felét. Ezt megismételjük a második lappal is, végül a tetejére tesszük a harmadikat is. A tortát bekenjük a maradék krémmel, és cseresznyével, reszelt csokival díszítjük.

Megjegyzés

Fontos, hogy jó minőségű, magas kakaótartalmú csokit használjunk, így adja vissza az igazi étcsokis ízt. - Mikromano

Ezek is érdekelhetnek

Friss