Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, majd a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát 150 fokon kb. 35 percig (tűpróbáig) sütjük.
A krémhez a tejszínt kis lángon felmelegítjük, beletörjük a csokit. Kevergetés mellett addig melegítjük, amíg a csoki teljesen felolvad, majd hűlni hagyjuk. A cseresznyét kimagozzuk.
Amikor a csokis tejszín már teljesen kihűlt, habbá verjük.
A tortalapot 3 lapra vágjuk, az alsó lapot megkenjük a krém harmadával, rászórjuk a cseresznye felét. Ezt megismételjük a második lappal is, végül a tetejére tesszük a harmadikat is. A tortát bekenjük a maradék krémmel, és cseresznyével, reszelt csokival díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre