Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cseresznyés-diós muffin

default user icon
1 3/5

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 1 mk sütőpor
  • 1 db citrom
  • 8 dkg vaj
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • 15 dkg durvára vágott dió
  • 50 dkg cseresznye
  • fahéj

Elkészítés

    1. A lisztben elvegyítjük a sütőport és a lereszelt citromhéjat. Egy másik edényben a lágy vajat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorralés atojással, majd hozzáadva a tejet addig kevergetjük, amíg a cukorszemcsék teljesen elolvadnak. Csomómentesen belekeverjük a lisztet, majd beleforgatjuk a diódarabokat is.
    2. A cseresznyét kimagozzuk, és enyhén megszórjuk porcukorral. A muffinsütőt vajjal kikenjük, és két kanál segítségével kevés diós tésztát teszünk mindegyikbe. Mindegyik közepébe 2-3 szem cukrozott cseresznyét teszünk, és tésztamasszát kanalazunk rájuk.
    3. A 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 20 perc alatt készre sütjük, még forrón megszórjuk ízlés szerint fahéjjal.
    4. A maradék cukros cseresznyét összeturmixoljuk, és kis tálkába téve a kisütött muffinok mellé kínáljuk.

    CSOKIS MUFFIN FRISS EPERREL ÉS TEJSZÍNNEL >>> 

Megjegyzés

Ezt a mennyiséget egy 12 darabos muffinformában kétszerre tudjuk kisütni. Ne töltsük teljesen tele a formákat, mert sütés közben megnőnek a muffinok.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

glili
Nem sok ez a vaniliáscukormennyiség egy kicsit? Nem inkáb csak cukor és egy-két csomag vaniliáscukor kellen hozzá? Lili

Hasonló Receptek

Magazin