Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyés-csokoládés pite

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk 2 evőkanál cukorral. A többi cukrot habosra keverjük a vajjal és a tojássárgájával, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. A lisztet, a zabkorpát és a fahéjat összekeverjük a sütőporral. A felvert tojásfehérjét a sütőporos liszttel felváltva a vajas krémbe keverjük, ügyelve arra, hogy a habot minél kevésbé törjük össze. Végül a tésztába forgatjuk a kimagvazott cseresznyét és a csokoládét.

A tésztát kikent, liszttel beszórt tepsibe vagy tortaformába öntjük. 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a beleszúrt tűre már nem tapad a tészta. Ne szárítsuk ki!

Megjegyzés

Ez a sütemény meggyel is finom. Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss