Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyés-csokis őzgerinc

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg barnacukor
  • 2 tojás
  • 20 dkg búzaliszt
  • 5 dkg mandulaliszt
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • kb. 1 dl tej
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • csipetnyi só
  • 1/2 citrom leve
  • 15 dkg cseresznye
  • A díszítéshez:
  • olvasztott ét- és tejcsoki
  • vaj
  • pici tejszín

Elkészítés

Elkészítés: A cseresznyét kimagvaljuk, citromlével megcsepegtetjük, kevés porcukorral és fahéjjal megszórva tálban kb. 30 percig állni hagyjuk, majd szűrőkanálba téve lecsepegtetjük. A lecsepegett lét ízesítésre (pl. máz, fagyi stb.) felhasználhatjuk.

A vajat habosra keverjük a cukorral. A tojásokat hozzáadva addig keverjük, amíg a cukor teljesen felolvad. A kétfajta liszthez adjuk a sütőport, jól összekeverjük, és a tejjel váltakozva a tojásos masszához adagoljuk, jól összedolgozzuk.

Alufóliával bélelt őzgerincformába öntjük a tészta felét, amit megszórunk a fahéjas-cukros és lecsepegtetett cseresznyével, majd beborítjuk a tészta másik felével.

Közepesen meleg (170 fokos) sütőben megsütjük, kis ideig a formában, majd rácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni.

Tetejét olvasztott ét- és fehércsokival szabálytalan formában csíkozzuk. A csokoládékat külön-külön darabokra tördeljük, kevés vajjal vagy 2-3 teáskanál tejszínnel felolvasztjuk, majd simára keverjük. Langyosra hűtjük, ezután használjuk fel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss