Keress receptre vagy hozzávalóra

Cseresznyés crostata (olasz pite)

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 16 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 32 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg ricotta
  • 5 dkg őrölt mandula
  • 4 ek cukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 db tojás
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • 50-60 dkg magozott cseresznye
  • cukor (a szóráshoz)
  • mandulalapok (a szóráshoz)
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    1. A tésztához a puha vajat és a cukrot habosra keverjük, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojássárgáját és az egész tojást. Ezután hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a sót. Fóliába tekerjük, és legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.
    2. Kilisztezett deszkán alaposan összegyúrjuk a tésztát, majd kinyújtjuk, és négyfelé vágjuk. Ezután 4 db 12 cm átmérőjű, kivehető aljú piteformába nyomkodjuk, majd villával megszurkáljuk.
    3. A ricottát összekeverjük az őrölt mandulával, a tojással, a vaníliakivonattal és a citrom lereszelt héjával, majd a tésztára simítjuk. A tetejét kirakjuk a cseresznyével, megszórjuk a cukorral és a mandulalapokkal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin