Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyés crostata (olasz pite)

60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A tésztához a puha vajat és a cukrot habosra keverjük, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojássárgáját és az egész tojást. Ezután hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a sót. Fóliába tekerjük, és legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.
  2. Lisztezett deszkán alaposan összegyúrjuk a tésztát, majd kinyújtjuk és négyfelé vágjuk. Ezután 4 db 12 cm átmérőjű, kivehető aljú piteformába nyomkodjuk, majd villával megszurkáljuk.
  3. A ricottát összekeverjük az őrölt mandulával, a tojással, a vaníliakivonattal és a citrom lereszelt héjával, majd a tésztára simítjuk. A tetejét kirakjuk a cseresznyével, megszórjuk a cukorral és a mandulalapokkal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss