Elkészítés: A tésztához a lisztet tálba öntjük, a közepébe mélyedést nyomunk. A vajat, a cukrot, a sót és a tojást a mélyedésbe tesszük. Apránként dolgozzuk hozzá a lisztet. Hozzáadjuk a tejet, és sima tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és felhasználásig hűtőbe tesszük.
A tojást tálba ütjük, hozzáadjuk a lisztet, és habverővel lazán összeforgatjuk, anélkül, hogy túlságosan simára dolgoznánk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat és a pálinkát, majd folyamatosan beledolgozzuk a cukrot és a tejet. A végén belekeverjük a vaníliamagokat is.
A tésztából lecsípjük a számunkra szükséges 24 dkg-ot, és 3 mm vastagra nyújtjuk, kör formára. Egy 18 cm átmérőjű formát kibélelünk vele (érdemes kapcsos tortaformát használni), a szélekre nagyjából 2,5 cm magasan érjen fel a tészta. 20 percre hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra (légkeverés, ennek hiányában 185 fokra alsó-felső sütéssel), a tészta alját pedig villával megszurkáljuk. Sütőpapírt fektetünk a tésztára, és pitesúllyal (babbal, lencsével vagy kerámiagolyókkal) lesúlyozzuk a tésztát, hogy sütés közben ne púposodjon fel. 15 percig sütjük. Majd eltávolítjuk a pitesúlyt, a sütő hőfokát 180 fokra emeljük (légkeveréssel, ennek hiányában 195 fokra), és további 5 percig sütjük.
Ha kész, kivesszük, majd 200 fokra emeljük a hőfokot.
A cseresznyeszemeket egyenletesen elterítjük a tésztán, majd ráöntjük a tejes keveréket úgy, hogy a tészta pereméig érjen. A forró sütőben 25 percig sütjük, míg a teteje szép színt kap. Ha egy kést a közepébe szúrunk és tisztán húzzuk ki belőle, akkor készen is van.
A sütőből kivéve levesszük a forma oldalát, és hagyjuk hűlni picit.
Porcukorral megszórva akár még melegen tálaljuk!