Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cseresznyés citromtorta

default user icon
Cseresznyés citromtorta

Hozzávalók

  • (kb. 16 szelethez)
  • 10 dkg tortabevonó (tej)
  • 5 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 350 g tejszín
  • 2,5 dl olaj
  • 12-12 dkg liszt és étkezési keményítő
  • 1 zacskó sütőpor
  • 4 lap (vagy 12 g) zselatin
  • 3 dl tej
  • 1-1 zacskó citromízű pudingpor és piros tortazselé
  • 50 dkg túró
  • 1 teáskanál citromhéj
  • 2 evőkanál mandulapehely
  • 30 dkg cseresznye
  • 6 evőkanál cukor
  • a forma kikenéséhez margarin

Elkészítés

    A felaprított bevonót megolvasztjuk forró vízfürdőben. A tojásokat kikeverjük a porcukorral meg 1 zacskó vaníliás cukorral, majd beledolgozunk 200 g tejszínt, és belevegyítjük a bevonót meg az olajat. Végül beleforgatjuk a keményítővel meg a sütőporral elvegyített lisztet. A tésztát margarinnal kikent, liszttel meghintett 26 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 30 percig sütjük.

    Közben a tejből, 4 evőkanál cukorból és a pudingporból a szokott módon pudingot főzünk, és kihűtjük. A zselatinlapot vízbe áztatjuk. A pudingot meg a citromhéjat az áttört túróba vegyítjük, és krémesre keverjük. A zselatint kinyomkodjuk, feloldjuk, és a krémhez adjuk.

    A tortalap köré karimát pattintunk, rásimítjuk a krémet, és 3 órára hűtőbe állítjuk. A mandulát zsiradék nélkül megpirítjuk, majd a cseresznyét kimagozzuk. A maradék tejszínt a másik zacskó vaníliás cukorral ízesítve habbá verjük, és a karima eltávolítása után a torta oldalára kenjük. Megszórjuk a mandulapehellyel, és a tetején elosztjuk a cseresznyét. A zseléport összekeverjük a 2 ek cukorral, 2,5 dl vízben feloldjuk és felforraljuk. Végül a gyümölcsre locsoljuk, és dermedni hagyjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin