Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyés brownie panna cottával

45 perc
mester
megfizethető
16 adag
Hozzávalók
  • A brownie-hoz:
  • 22,5 dkg étcsokoládé (minimum 60% kakaótartalmú)
  • 12 dkg vaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • A panna cottához:
  • 2 db zselatinlap
  • 2 dl habtejszín
  • 20 dkg cseresznyevelő
  • 3 dkg kristálycukor
  • 1 db vaníliarúd
  • 0,3 dl cseresznyelikőr (elhagyható)
  • A cseresznyeraguhoz:
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 dl cseresznyelé
  • 1 késhegynyi citromsav
  • fél tk agar-agar

Elkészítés

  1. A brownie-hoz vízgőz fölött megolvasztjuk a darabokra tört étcsokit. A vajat összemelegítjük a cukorral, kissé visszahűtjük, majd hozzáadjuk a tojásokat. Beleforgatjuk a lisztet, és egy 25 x 30 cm-es tepsibe simítjuk. 170 fokon 10 percig sütjük.
  2. A panna cottához hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat. Egy lábasban összemelegítjük a többi hozzávalót, és megolvasztjuk benne a kissé kinyomkodott zselatint. A keveréket egy szilikon muffintepsi mélyedéseibe töltjük. A fagyasztóba tesszük 2 órára, majd kivesszük a formákból a panna cottákat.
  3. A cseresznyeraguhoz összeforraljuk a cukrot a cseresznyelével és a citromsavval, hozzáadjuk az agar-agart, majd további 3 percig forraljuk. Felszeleteljük a brownie-t, a félbevágott panna cottával és a raguval tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss