Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cseresznyeleves

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg fagyasztott magozott cseresznye
  • 1 doboz (3 dl) tejszín
  • 1 csomag puncs ízű pudingpor
  • cukor ízlés szerint
  • 5 púpozott evőkanál liszt + víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • felvert tejszín a díszítéshez

Elkészítés

    Elkészítés: Felteszünk egy lábasban vizet forrni, és amikor gyöngyözve forr, beleöntjük a cseresznyét. Megszórjuk cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és őrölt szegfűszeggel, és gyorsan elkészítjük a habarást. Egy csészébe beleteszünk 5 púpos evőkanál lisztet, és vízzel csomómentesre keverjük. Egy szűrő segítségével beleszűrjük a levesbe, és jól elkeverjük. A pudingport kevés hideg vízzel elkeverjük, és szintén a leveshez adjuk, majd hagyjuk, hogy rottyanjon egyet az egész. Belekarikázzuk a citromot, és a levest hűtőfürdőbe tesszük. Amikor már kicsit kihűlt, hozzákeverjük a tejszínt, majd megkóstoljuk, és ha esetleg savanyú, cukorral édesítjük. Hidegen, felvert tejszínhabbal tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

change2012
kiprobalom pudding nelkul mert az nincs...
vildi76
Tegnap elkészítettem a levest. Én kb. 2 liter léhez tettem 2 kanál lisztet és a pudingot. Így is nagyon sűrű lett. Úgyhogy szerintem a liszt el is hagyható. Egyébként nekem a vegyes gyümileves jobban ízlik. De ez ízlés dolga.
firstlady
Jó sűrű trutymó lehet belőle. :-( Azért szokták pudingporral sűríteni a gyümölcsleveseket, hogy ne kelljen bele liszt... Az 5 púpozott evőkanálnyi amúgy is brutális mennyiség.
Anzsale
Jól hangzik! Holnap ki is próbálom....

Hasonló Receptek

Magazin