Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cseresznyebefőtt

default user icon

Hozzávalók

  • 1,5 kg cseresznye
  • Az üvegekbe egyenként:
  • 2 ek cukor
  • 1 késhegynyi szalicil
  • 2 szem szegfűszeg vagy 1 rúd fahéj (elhagyható)

Elkészítés

    1. A cseresznyét megmossuk, lecsepegtetjük és szárazra töröljük, majd steril befőttesüvegekbe töltjük.
    2. Minden üvegbe 2-2 púpozott evőkanál cukrot és 1 késhegynyi szalicilt szórunk, hozzáadjuk a fűszereket, majdhideg vízzel felöntjük. 
    3. Ezután lekötözzük, fél órát dunsztoljuk, majd amikor a dunsztból kivettük, száraz dunsztba tesszük az üvegeket.

    Még több cseresznyebefőtt-recept >>>  

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin