Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cseresznyekrémleves

5/5

Hozzávalók

  • 50 dkg cseresznye (magozva)
  • cukor ízlés szerint
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 db kezeletlen narancs héja (elhagyható)
  • 3 db szegfűszeg
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 dl tejszín
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 dl vörösbor
  • 5 dl víz

Elkészítés

    1. A cseresznyét kimagozzuk, felöntjük a vízzel, ízlés szerint hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket, majd kb. 15 percig főzzük (vigyázzunk, hogy a cseresznye nehogy túlpuhuljon. Ezután hozzáöntjük a bort, és forráspontig melegítjük.
    2. A tejszínt és a tejfölt simára keverjük a pudingporral, majd állandó kevergetés mellett hozzácsorgatjuk a pudingos keveréket. Ezután felforraljuk, majd a hőfokot mérsékelve pár percig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön.

Megjegyzés

Nagy melegben jól lehűtve kínáljuk.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin