Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cseresznye gazpacho

Hozzávalók

  • 50 dkg cseresznye
  • 5 dkg póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • néhány levél bazsalikom
  • 2 szelet kalács
  • 2 dl húsleves-alaplé
  • 1 ek balzsamecet  
  • 1 ek olívaolaj  
  • bors
  • A tálaláshoz:
  • 2 szelet kalács
  • 20 dkg cseresznye
  • néhány levél bazsalikom

Elkészítés

    1. A kimagozott cseresznyét turmixkehelybe tesszük a megtisztított, felaprított póréhagymával, fokhagymával, a bazsalikommal, a felkockázott szikkadt kaláccsal, a húslevessel, a balzsamecettel és az olívaolajjal.
    2. Összeturmixoljuk, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
    3. Tálkákba tesszük, és pirított kaláccsal kínáljuk, valamint kimagozott, apróra vágott cseresznye és bazsalikom keverékével.
A levesnél használhatunk meggyet is a cseresznye helyett, ecet helyett pedig citromlevet. Adhatunk hozzá tejszínt is a végén, így lágyabb, selymesebb lesz az íze. Ízesíthetjük édeskésebbre kevés mézzel, csípősebbre kis csilivel, savanykásabbra vörösborral, ízlés szerint.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Cseresznye gazpacho recept?


Magazin