Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseréptálban sült húsos káposzta tótosan

MME MME
90 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A kockára vágott sertéscombot kis olajon fehéredésig pároljuk, rátesszük a kockára vágott
tarját, az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. 2-3 percig együtt pirítjuk.

Egy edényben összekeverjük a savanyú káposztát, a karikára vágott krumplit, az árpagyöngyöt és a hagymás húsokat. Cserépedénybe tesszük, enyhén megsózzuk (a füstölt hús és a savanyú káposzta sós!), majd felöntjük annyi vízzel, hogy 1,5 ujjnyira ellepje az ételt.

Sütőbe téve kb. 1,5 óra alatt elkészül.

Tálaláskor tejfölt adunk hozzá.

Megjegyzés

Cserépfazékban vagy római tálban főzve kitűnő. Félidőben érdemes megnézni, és ha kevés lenne a víz, kis meleg vizet öntünk rá.
Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss