Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csengeri joghurtos kifli

Hozzávalók

  • 1 db tojás
  • 35 dkg liszt
  • 1 csomag élesztő (szárított)
  • 1 pohár natúr joghurt (150 g)
  • 1/2 dl étolaj
  • 1 dl tej
  • 7,5 dkg margarin
  • 1 tk só
  • 5 dkg trappista sajt

Elkészítés

    1. A tojást felverjük, egy keveset hagyunk belőle a kiflik lekenéséhez. A lisztet, az élesztőt, joghurtot, tojást, étolajat összekeverjük és a langyos tejjel sima tésztává dagasztjuk. Fél órát pihentetjük.
    2. A tésztát 4 cipóra osztjuk és egyenként palacsinta nagyságúra nyújtjuk. A margarint a sóval habosra keverjük, ezután megkenünk vele négy tésztalapot, majd egymásra rakjuk.
    3. A lapot 12 cikkre vágjuk. A szélesebb felével kezdve feltekerjük, a félretett felvert tojással lekenjük őket, a tetejükre pedig reszelt sajtot szórunk. 180 fokon 20 percig sütjük.

    KÖMÉNYMAGOS SÓS KIFLI>>> 

    GYULAI KOLBÁSZOS KIFLI>>> 

    SAJTOS CSAVART KIFLI>>> 

Megjegyzés

Finom, roppanós leveles kiflik.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin