Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Teszt! Melyik a legjobb bolti csemege kolbász?

A házi a legjobb, efelől senkinek nincs kétsége, néha azonban mindenki rákényszerül a bolti változatra. Csemege kolbászokat teszteltünk.

A héten csemege kolbászokat kezdtük begyűjteni, és sikerült kilenc különböző példányt elrángatni a laborba, ahol komplex vizsgálat alá vetettük őket. Állag, íz és illat - leginkább ezek alapján rangsoroltuk őket.

ÉTTEREMBE MENNÉL? RENDELNÉL? ELŐBB OLVASD EL A HELYRŐL A MIT ETTEM MA KRITIKÁJÁT! >>> 
Herz

Az illata gyengéden húsos, amiben találunk egy kis fűszerességre utaló jelet. Kóstolva a vékony szeleteknél marad a lágy húsos élmény. Utóízében egy kevéske füstösség csatlakozik be, de a lényeg, hogy egyenletesen hozza sokáig a kolbászélményét. A szeleteket jóformán harapni sem kell, mert nem olyan vastagok, ez talán kolbász esetében furcsa.

Adatok: 70 gramm, 389 Ft

TESZT! HOL KAPNI A LEGJOBB KAKAÓS CSIGÁT, HA NINCS IDŐNK SÜTNI? >>> 
Kaiser

A szeleteket elnézve ez vékonykolbász-alapú lehet, mert az átmérőre alig vastagabb, mint egy virsli. Az illata nagyon sovány, egy kevés húst és füstösséget enged ki magából mindössze. Kóstolva aztán az első, ami eszünk be jut, hogy ez bizony sokkal szárazabb, mint az átlag csemege kolbász. Ízében marad a hús-füst páros, de egy pillanatig valami egészen érdekes fűszert érzünk, amit nem sikerült pontosan behatárolni. Az is lehet persze, hogy nem fűszer, csupán egy laborszökevény kémiaelemről van szó.

Adatok: 75 gramm, 299 Ft

TESZT! MEGNÉZTÜK HOL A LEGJOBB A SAJTOS-TEJFÖLÖS LÁNGOS BUDAPESTEN! >>> 
Coop

Karakteres illat jellemzi, amiben érezzük a klasszikus sertéshúsra utaló jeleket. Kóstolásnál kicsit változik a helyzet, a hús mellé jön némi fűszer, de például füstösségnek nyoma sincs. Utóízében kissé savanykássá változik, ami annyira nem kellemes, de majd a köret elnyomja. Nem túl harsány, de a tesztcsapat így is inkább pozitívnak értékelte.

Adatok: 80 gramm, 219 Ft

VAJTESZT: AZ EGYIK TEAVAJ KIMAGASLIK A MEZŐNYBŐL! >>> 
Aldi

Az illata tetszetős, kicsi hús, kicsi füst, kicsi fűszer. A szeletek nem hajszálvékonyak, érezhetően van bennük anyag. A felszínük enyhén sikamlós, amit nem is feszegettünk tovább, jobb az, ha nem mindent tud az ember főleg, ha húsiparról van szó. Kóstolva marad nagyjából az illata által felvázolt kép, csak minden szolidabb lett egy fokkal. A húsos ízvilág nem enged mást maga mellé.

Adatok: 100 gramm, 219 Ft

CITROMOS SÖRÖKET TESZTELTÜNK - SZERINTÜNK EZEKET IGYÁTOK! >>> 
Pikok

Ránézésre más, mint a többi. Leheletvékony szeletekre szelték a kolbászt. Felbontva erősen megcsapja az orrunkat egy kerge füstösség. Érezzük rajta, hogy sajnos ez nem feltétlenül természetes. Kóstolva egyszerre robban a füstbomba és a savanykás ízvilág. Érdekes párost alkot ez a kettő, de legalább van benne „élmény”. Nagyon lassan cseng le íze, szinte percekig érezzük még szánkban.

Adatok: 100 gramm, 259 Ft

BOLTI MEGGYSZÖRPÖKET TESZTELTÜNK, MUTATJUK, MELYIKET ÉRDEMES MEGVENNI! >>> 
Família

Szaglásztuk jó hosszan, de mondhatni hiába. Se füstösség, se sertésaroma, se fűszer, de akkor kezdi az ember csak igazán csóválni a fejét, amikor meg is kóstolja. Úgysem jön meg a várva-várt katarzis, teljesen üres az ízvilága. Az állaga kicsit puhább, a szeletek pedig vastagabbak, akár egy turistaszelet.

Adatok: 70 gramm, 299 Ft

EPERLEKVÁRTESZT! MELYIK BOLTIT VEGYÜK, HA NINCS IDŐNK BEFŐZNI? >>> 
Tesco

Az első benyomás ugyebár az orrunknál indul, ahol bizony meglepően pozitív visszajelzést kapott. Kellemes illat, rendes kolbászaroma, amiben mást nem találunk. Ezen felbuzdulva nagy lendülettel kóstoljuk, ami bizony hiba volt. A remek illat az ízében sehol nincsen meg, helyette egy kicsit zsíros, üres húskészítményt találunk. Fűszeresség nem tapasztalható, sajnos ez csak illatozva csábító.

Adatok: 70 gramm, 219 Ft

TESZT! SAJÁTMÁRKÁS CORDON BLEU VISZI A PRÍMET - EZT ÉRDEMES MEGVENNI! >>> 
Privát Hús

Az illatában pajzán füstösséget érezni, de például húst meg pont nem, ami így nem kicsit teszi kíváncsivá az embert. Kóstolva a füstösségnek nyoma vész, helyette egy pillanatig sajtra utaló aromák jelennek meg. Furcsa, de utóízében jelenik meg a tipikus kolbászíz, de onnan már nehezen tudja megmenteni magát. Kicsit pépes, így az állaga sem túl meggyőző.

Adatok: 60 gramm, 269 Ft

TESZT! IHATÓ 2 IN 1 KÁVÉT KERESTÜNK >>> 
Spar

Illatán sok mindent nem érzünk. Nem egy husángból szeletelték, az látszik, annyira nem vaskosak a szeletek. Kóstolva kicsit megdolgozza képzelőerőnket, mert nem tudjuk, hogy hirtelen mitől lesz kissé savanykás az íze. Utóízében némi fűszeresség tapasztalható, de annyira nem mondható karakteresnek.

Adatok: 100 gramm, 329 Ft

TESZT! MAGUNK IS MEGLEPŐDTÜNK, MENNYIRE KÜLÖNBÖZNEK A ZÖLD TEÁS ICE TEÁK >>> 
Ítélet

Egységesebb lett a mezőny, mint azt előzetesen vártuk. Iszonyatos eltérések nincsenek, valahol mindegyik eladható kolbásznak. Az első három helyezett, a Herz, az Aldi és a Kaiser nyugodt szívvel ajánlott. A bolti kolbász kategóriában ezek teljesen elfogadható és jó eredményt értek el. A kudarclistát a héten a Família, a Tesco és a Privát Hús erősíti. 

Toplista:

1. Herz
2. Aldi
3. Kaiser
4. Pikok
5. Coop
6. Spar
7. Família
8. Tesco
9. Privát Hús

Ezek is érdekelhetnek

Friss