Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csemege céklasaláta vinaigrette-mártással

60 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 5 db közepes nagyságú cékla
  • 6 db krumpli
  • 5-6 db sárgarépa
  • 20 dkg savanyú káposzta
  • 1 db alma
  • 1 db póréhagyma
  • Az öntethez:
  • 1 dl olívaolaj - kevesebb olajjal is finom
  • borsikafű
  • 1 evőkanál méz vagy fruktóz
  • 1 evőkanál őrölt mustármag
  • 2-3 evőkanál citromlé

Elkészítés

Elkészítés: A céklát, krumplit és a répát enyhén sós vízben megfőzzük, majd ha kihűlt, apró kockákra vágjuk. Beletesszük egy nagy tálba, hozzáadjuk a káposztát, a kockákra vágott almát és póréhagymát.

Az öntetet az alapanyagokból kikeverjük, az előkészített zöldségekre öntjük. Hűtőben érleljük kb. 2 órán át, utána tálalható.

Megjegyzés

Önálló ételként is fogyasztható. - nemarika

Ezek is érdekelhetnek