Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseles vadragu-leves

MME MME
3 4.4/5
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát felkockázod, a répákat karikára vágod, a gomba levét leöntöd és felszeleteled. A húst felkockázod.

A hagymát kevés olajon megfonnyasztod, rádobod a húst, átforgatod, amíg elfehérednek a darabok. A répát, fehérrépát, gombát hozzáadod, kicsit átpirítod 1-2 percig. Felöntöd vízzel, dobsz bele egy babérlevelet, egy húsleveskockát, sót, őrölt borsot, egy kanál mustárt, egy fél evőkanál citromlevet, majorannát. Puhára főzöd.
A tejfölt, tejszínt, kevés liszttel kikevered, ezzel berántod a levest. (A rántáshoz merőkanalanként adsz a levesléből, jó alaposan elkevered, és így tovább, kb. a lé felét átmered, majd az egészet visszaöntöd a levesbe. Így nem lesz csomós benne a rántás.) Leveszed a tűzről és egy kávéskanál tárkonyt dobsz bele.

Ezek is érdekelhetnek