Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csekonics saláta

30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Elővesszük legszebb salátástálunkat, beleöntjük a majonézt, és összekeverjük a tejszínnel. A tárkonyecettel ízesítjük, a szárított tárkonylevéllel és a fehérborssal fűszerezzük, belekeverjük a Worchestershire mártást, és ha kell, utánasózunk.

A paradicsomot felkockázzuk, a salátát falatnyi darabokra tépkedjük. A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk, a kiolvasztott rákot lecsöpögtetjük. Az összes hozzávalót lazán a mártásba keverjük.

Előhűtve, üvegtálon adjuk fel az asztalra, friss pirítóssal és egy jóféle száraz pezsgővel.

Megjegyzés

Hogy miről kapta a nevét? Csekonics bátyánk egyszer így szólt a szakácsának: készítsen nekem valamit, ami finom és drága - legalábbis így szól a fáma. - dzsafi

Ezek is érdekelhetnek

Friss