Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csekkszelet

default user icon
4 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A diós laphoz:
  • 4 tojás
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 6 evőkanál víz
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál zselatin
  • 30 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • Valamint:
  • babapiskóta
  • lehűtött fekete kávé
  • A csokimázhoz:
  • 10 dkg margarin
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál porcukor

Elkészítés

    Elkészítés: A diós laphoz a tojások sárgáját, a lekvárt, a vizet jól kikevertjük, hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, a diót, a cukrot, végül a keményre felvert tojásfehérjéket. Közepes nagyságú tepsiben (25x37) megsütjük.

    A krémhez 1 csomag vaníliás cukrot, 6 evőkanál lisztet, 2 tojást, 2 teáskanál zselatint összekeverünk 5 dl tejjel, és sűrű péppé főzzük. 30 dkg margarint és 25 dkg porcukrot habosra keverünk, és a kihűlt krémmel jól összedolgozzuk.

    A diós lapot kettévágjuk, az alsó lapra rákenjük a krém felét. Sorba rátesszük a kávéba mártott babapiskótát, majd a krém másik fele következik, rá a diós lap másik része.

    A csokimázhoz a margarint felmelegítjük, elkeverjük benne a porcukrot és a kakaót, a sütemény tetejére öntjük, lehűtjük, majd szeleteljük és tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

feher_aniko
Egyébként a zselatint én sem értem.
feher_aniko
Hát, ami a méretét illeti, elég érdekes, mert 4 tojásból piskótát nem lehet nagy tepsiben sütni, mert nagyon vékony lesz, így valószínű a sok töltelék miatt nagyon magas sütit kapunk. Én még nem sütöttem meg de meg fogom kis változtatásokkal...Én legalább 8 tojásos piskótát fogok sütni nagy tepsiben, a krémbe belefőzöm a cukor felét és csak 5 kanál lisztet adok hozzá, a babpiskóta helyett pedig sima piskótát sütök és nem kávéba hanem rumba fogom áztatni, nálunk senki nem szereti a kávé ízét.:-) Szerintem ez így jó lesz, mit gondoltok?.-)
vivienkeke
Megsütöttem, a kép alapján finomnak tűnt. Aztán... Ez a tepsiméret nekem kicsi lett, a végén kb 15 cm vastag sütit kaptam. A krém... olyan lisztízű, hogy alig bírtuk megenni. De legalább a kutya jól járt. :)))
csoda.nagyi
A krémbe miért kell tenni zselatint, ha nincs benne tejszín. Ha fél liter tejben 6 kanál lisztet főzúnk zselatin nélkűl is megfelelő állagű krémalapot kapunk.

Hasonló Receptek

Magazin