Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáját, a lekvárt és a vizet jól kikeverjük, hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztbet, a diót, a cukrot, végül a keményre vert tojásfehérjét. Közepes nagyságú tepsiben sütjük.
A krémhez a vaníliás cukrot a liszttel, a tojással és a tejjel sűrű péppé főzzük. Külön tálban 30 dkg margarint 25 dkg porcukorral habosra keverünk, és a kihűlt krémmel jól összedogozzuk.
A kihűlt diós lapot kettévágjuk. Az alsó lapra rákenjük a krém felét. Sorban rátesszük a kávéba mártott babapiskótát, majd a krém másik felét is rákenjük, erre pedig a diós lap másik részét tesszük.
A mázhoz a margarint, a kakaót és a porcukrot felmelegítjük, de nem kell főzni! Bevonjuk vele a sütemény tetejét, hűtőben jól kihűtjük, majd szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre