Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csavart stangli baconnel

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
  • 1 csomag friss leveles vajas tészta (275 g-os)
  • 25 dkg szeletelt bacon
  • kb. 1-2 evőkanál mustár
  • kb. 2 kis maréknyi reszelt kemény sajt
  • 1 tojás
  • Valamint:
  • egész kömény
  • szezámmag

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát kicsomagoljuk, sütőpapíron egy keveset nyújtunk rajta, hogy vékonyabb legyen.

A tojást kettéválasztjuk. Kb. 1 evőkanál tojásfehérjében elkeverjük a mustárt, a tésztát lekenjük és sajttal meghintjük. A bacont sorban ráfektetjük, közöttük kis hézagot hagyunk. A tésztát középen elfelezzük, majd a baconok között is feldaraboljuk.

Egyenként két végétől kezdve ellentétes irányban megcsavarjuk a tésztákat, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

A tojássárgáját pici vízzel elkeverjük, lekenjük a tésztát, meghintjük köménnyel, szezámmaggal.

Kb. 20 percre hideg helyre tesszük, közben a sütőt 220 fokra előmelegítjük, majd kb. 15 perc alatt megsütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss