Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csavart kalács

MME MME
45 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A vajat felolvasztjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük.
Elkészítés: A vajat a cukorral, a mézeskalács fűszerkeverékkel, a gyömbérporral, a citromhéjjal, a tojásokkal, a borral, a liszttel és egy csipet sóval a kézi robotgép dagasztóspiráljával simára keverjük. A vajat vagy az olajat felforrósítjuk (fritőzben 175 fokra). A tésztát lisztezett deszkán kb. 8 mm vastagra nyújtjuk, és 2x12 cm nagyságú csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat a fakanál nyele köré tekerjük, és azonnal a forró zsiradékba mártjuk. A tésztát kb. 35 perc alatt aranyszínűre sütjük, konyhai papírtörlőre szedjük, lecsepegtetjük. Porcukorral megszórva tálaljuk. Frissen a legfinomabb.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 darab: 273 kJ/65 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss