Csavart kalács főzött csokikrémmel

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához
  • 60 dkg liszt
  • 3 dl langyos tej
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkaná lcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája
  • 3 dkg élesztő
  • csipet só
  • 1 evőkanál facsart citromlé
  • a krémhez:
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 6 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 15 dkg vaj

Elkészítés

    1. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk, a többi hozzávalóval és lágy tésztává dagasztjuk. Letakarva a duplájára kelesztjük. Újra átdagasztjuk, újabb 15-20 percre félretesszük.
    2. Ezalatt a krém hozzávalóit a vaj kivételével egy edényben alaposan, csomómentesre keverjük, és mérsékelt lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg egészen sűrű krémet nem kapunk.
    3. Levesszük a tűzről és alaposan elvegyítjük benne a vajat. Kihűlésig kevergetjük. Mire teljesen kihűl, fényes, könnyű krémet kapunk. Ha van robotgépünk, azzal felhabosíthatjuk.
    4. A megkelt tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra és 12 részre osztjuk. Egy-egy tésztacsíkot kisodrunk, a felénél félbehajtjuk és lazán összecsavarjuk a két szálat.
    5. Sütőpapíros tepsibe helyezzük őket, néhány centiméter távolságra egymástól. A tetejüket lekenjük egy tojássárgája és egy evőkanál tej keverékével, majd meg 10 percig pihentetjük.
    6. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kalácsokat 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Rácsra téve kihűtjük, félbevágjuk és a csokoládékémmel töltjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

A krémet dúsíthatjuk egy kis főzött kávéval is!

Hajdu Beatrix
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin