Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csavart focaccia

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 40 dkg fehér tönkölyliszt
  • 1 tasak szárított élesztő
  • 1/2 tk cukor
  • 1 tk só
  • 3 ek olívaolaj
  • 2,5 dl langyos víz
  • A töltelékhez:
  • 4-5 szem olívabogyó
  • 1 db paradicsom
  • 2-3 db aszalt paradicsom
  • morzsolt kakukkfű
  • friss rozmaring
  • olívaolaj
  • só vagy sópehely

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit a robotgép üstjébe tesszük, és alaposan kidagasztjuk, majd letakarva 60 percig pihentetjük.
  2. A paradicsomnak kikaparjuk a magjait, a húsos részt felaprítjuk az olívabogyóval és az aszalt paradicsommal együtt.
  3. Egy 26 cm-es, kapcsos tortaforma belsejét beolajozzuk. Ha a tészta megkelt, laza mozdulatokkal átgyúrjuk, és hosszúkás hengerré formáljuk, majd csigavonalban beletekerjük a formába. A tekerések közé szórjuk a felaprított tölteléket, a tésztát lekenjük olajjal, megszórjuk a fűszerekkel és sópehellyel. 30 percig kelesztjük, majd 180 fokon szép aranybarnára sütjük.

 

Megjegyzés

A focaccia a pizza egyik fajtája, hiszen a tésztája ugyanaz, de attól jóval vastagabb. Sokszor készítem különböző feltétekkel, de a hagyományos rozmaringosat is nagyon szereti a család. - Baloghné Judit

Ezek is érdekelhetnek

Friss