Elkészítés: A tésztát forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrve lábasba tesszük, 2 dkg vajjal összekeverjük és meleg helyen tartjuk.
A hússzeleteket megveregetjük, gyengén besózzuk, lisztben megforgatjuk, és kevés zsírban mindkét oldalán hirtelen átsütjük.
Mártást készítünk, amelyhez a visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a paradicsomot. Kávéskanálnyi liszttel meghintjük, elkeverjük, 2 dl vízzel feleresztjük, felforraljuk, majd egy sütőformába öntjük. (A forma ne legyen nagyobb, mint amilyen a szeletek elhelyezéséhez szükséges!)
A kifőzött tésztára 2 egész tojást ütünk, 1 dl tejfölt keverünk hozzá, ezzel jól összevegyítjük. A hússzeletekre egyenletesen felkenjük, és a sütőformában lévő mártásba helyezzük, amit reszelt sajttal meghintünk.
Forró sütőben aranysárgára sütjük, előmelegített tálra tálaljuk. A levét kevés vízzel feleresztve, felforralva öntjük alá!
Tejfölös uborkasalátával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre