Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Daramorzsa - tényleg egyszerűen

MME MME
11 4.6/5
30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A búzadarát egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a sót, a citrom lereszelt héját , majd  a tojások sárgáját, valamint a cukorral felvert fehérjét, és 2 evőkanál olajat. Aki szereti, az tehet bele még mazsolát is. Hozzáöntjük a tejet és addig keverjük, amíg sűrű, palacsintatésztához hasonló masszát nem kapunk.
  2. Egy serpenyőbe, edénybe beleöntjük a maradék olajat. A masszát a felhevített olajra öntjünk, rátesszük a fedőt a lángot a legkissebbre vesszük. Ezután kb. 2 perc múlva felszedjük a lesült részeket, keverőlapáttal apróra tépkedjük, átkeverjük, majd hagyjuk sülni és újra felszedjük a lesült darabokat. Sütőben is kisüthetjük. 
  3. Savanykás lekvárral (barack, szilva, meggy), vagy porcukorral tálaljuk.

3 EGYSZERŰ CSÁSZÁRMORZSA-VARIÁCIÓ, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD! >>> 

CSÁSZÁRMORZSA MÁSKÉNT: ÍGY DOBD FEL A HAGYOMÁNYOS SMARNIT! >>> 

POFONEGYSZERŰ DESSZERT, AMI MÁSODIK IS LEHET: CSÁSZÁRMORZSA, AHOGY A NAGYI KÉSZÍTETTE >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss