Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Császármorzsa sütőben

default user icon
2 2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 50 dkg búzadara
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só

Elkészítés

    Elkészítés: A legelső művelet, a sütőt begyújtod, és 8-ason hagyod.

    Egy nagyobb tálban a tojásokat a sárgájától szétválasztod és belekevered a 12 dkg cukrot. A habverővel addig kevered, amíg krémszerűvé válik. Ekkor félreteszed, és felvered a tojások fehérjét keményre. Fogod a búzadarát (amibe belekeverted már a csipet sót, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat), és felváltva elkezded a kikevert tojássárgához adagolni, mégpedig úgy, hogy 1 evőkanál dara, 1 evőkanál fehérje – összekevered. Ezt addig ismételed, amíg elfogy a dara és a hab. Beleszóród a mazsolát, beleöntöd a tejet. Ettől hígabb lesz a massza, ezért kb. 6 evőkanál darát még keverj hozzá.

    Egy nagy tepsi oldalát, alját vastagon kikened margarinnal, beleöntöd a masszát, a maradék margarint takaréklángon felolvasztod, és egy evőkanállal a tetejére locsolsz belőle, és összekevered (nem az összes margarinnal).

    A sütőbe tolod és hagyod nagy lángon. Kb. 5 perc múlva kiveszed, és alaposan összekevered, újból meglocsolod margarinnal, még 5 percig hagyod nagy lángon, újból összekevered, és a sütőt 5-ösre leveszed. Kb. 1 órán át kell ezt a kiveszed, kevered, locsolod, beteszed, figurát csinálni, mert 1 óra alatt párolódik készre. Málnalekvárral és porcukorral nagyon finom.

    5 nagyobb süteményes tányér púpozva jön ki belőle.

Megjegyzés

A receptet, mondhatnám, magam találtam ki, mivel nem tudtam, hogyan kell smarnit készíteni, ill. csak némi fogalmam volt róla. Gondoltam egyet, és a piskótarecepthez hasonlóan készítettem el (ahány tojás + annyiszor 2 dkg dara + habbá vert fehérje) a tejet és a margarint pedig csak hozzá okoskodtam, gondolván, anélkül száraz és ehetetlen lesz. És arra is gondoltam, ha nem sikerül sem lesz nagy baj, hiszen a családom éppen nem volt otthon. Kiválóan sikerült, és azóta is így készítem – minap is ez volt a desszert.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

keksz2
ÉN IS HASONLÓKÉPPEN FEJLESZTETTEM KI A MAGAM MÓDJÁN, DE LISZTTEL. NA MEG PERSZE ÚGY KEVERTEM KI MINT A PISKÓTA TÉSZTÁT. AZAZ TOJÁSSÁGRÁJA STB. ÉS LEGVÉGÜL A HABOT BELE, OLAJAT ÖNTÖK A TEPSIBE , BELE A MASSZA ÉS KÖZBEN MÍG SÜL TÖBBSZÖR MEGKEVEREM. MAJD MIKOR MÁR LEHET TŐRNI VILLÁVAL AKKOR MÉRSÉKELEM A TÜZET, MI ÉDESEBBEN SZERETJÜK EZPÉRT TÖBB CUKORRAL CSINÁLOM, ÉS A MAZSOLÁT KONYAKBA ÁZTATOM MEG ELŐTTE, ÜDV
ladyeva
Nem egyszerűbb és gyorsabb, ha nem a sütőben készíted?

Hasonló Receptek

Magazin