Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Császármorzsa (smarni)

MME MME
13 4/5
30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk. Habverővel belekeverjük a tejet, a sót és a tojássárgákat.
  2. A tojásfehérjéből félkemény habot verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük, amíg kemény nem lesz. A habot ezután óvatosan a lisztes masszába forgatjuk.
  3. Egy nagy serpenyőben vajat vagy margarint hevítünk, majd beleöntjük a tésztát. Addig sütjük, amíg az alja megpirul. Ekkor megfordítjuk, és a másik felét is megsütjük (hasonlóan, mintha palacsintát készítenénk.)
  4. Amikor a tészta mindkét oldala megpirult, villával nagyobb darabokra szaggatjuk. Forrón tálaljuk porcukorral meghintve, lekvárral meglocsolva.

Megjegyzés

Lehet bele tenni mazsolát is, tálalhatjuk lekvárral, vaníliasodóval, friss gyümölccsel is. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss