Császármorzsa (smarni)

default user icon
13 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 2,5 dl tej
  • csipet só
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál margarin

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet tálba szitálom. Egy habverővel belekeverem a tejet, a sót és a tojássárgáját. A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd hozzáadom a cukrot, tovább verem.

    Egy nagy serpenyőben margarint hevítek, és beleöntöm a tésztát. A smarnit addig sütöm, míg az alja megpirul. Ekkor megfordítom, és a másik felét sütöm meg. Villával nagyobb darabokra szakítom, és forrón tálalom.

Megjegyzés

Lehet bele tenni mazsolát is, tálalhatjuk lekvárral, vaníliasodóval, friss gyümölccsel is.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Müllerlei Józsefné 5 évvel ezelőtt
Daramorzsa lecserélve császármorzsára.Rég szerettem volna kipróbálni, ma meg történt.Keveseltem a mennyiséget majdnem duplát csináltam, de még jó hogy nem.Pont igy jó ahogy van,nagyon fincsi,köszi a receptet.
Lola97 7 évvel ezelőtt
Nagyon fimom volt !! Köszi a receptet !
Vályi Nagy Brigitta 7 évvel ezelőtt
Nagyon finom, ha mandulaforgácsot szórok rá megfordítás előtt. Pont megpirul, mire kész lesz!
jammy 7 évvel ezelőtt
Örülök hogy rátaláltam erre a receptre, kaisersmarn néven már régóta kerestem, hiába. De én csak ezen a néven ismertem a dara nélküli smarnit, amit az egyik étteremben szoktam néha enni. És ez ugyan az. Köszi
Kissné Ördög Beatrix 8 évvel ezelőtt
Szívesen. Nekünk is ízlik, én mindíg így készítem. De ez csak alaprecept és bármivel lehet ízesíteni és tálalni.
Mátyus Hajnalka 8 évvel ezelőtt
Nekem egy szakács ismerősöm azt mondta, hogy kell a császármorzsába búzadara, de én most kipróbáltam anélkül, és nagyon ízlett így is. Köszi a receptet!
Kissné Ördög Beatrix 8 évvel ezelőtt
Na végre valaki megerősíti, hogy a császármorzsába nem kell búzadara. Ez tévhit.
Milbichné Vigh Hajnalka 8 évvel ezelőtt
A daramorzsába kell búzadara, a császármorzsába nem. De sokan összetévesztik a kettőt.
Szabó Barbara 8 évvel ezelőtt
Ma megcsináltam. Ez jókora adag! Megmondom őszintén, nekem annyira nem jött be, de a férjem és a kislányom nagyon ették.
Kissné Ördög Beatrix 8 évvel ezelőtt
Az igazi császármorzsába nem kell búzadara! A klasszikus császármorzsa receptje is palacsintatésztából készül.Nagyon finom osztrák-magyar édesség, amit szinte mindenki szeret.

Hasonló Receptek

Magazin