Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Császármorzsa szőlővel

Hozzávalók

  • 20 dkg búzadara
  • 4 dl tej
  • 10 dkg vaj + tálhoz
  • 3 db tojás
  • 1/2 db biocitrom
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 20 dkg szőlő (piros és fehér vegyesen)
  • 2 dl almabor (cider)

Elkészítés

    1.  Egy nagy tálban összekeverjük a búzadarát a tejjel, majd letakarva 3/4 órán keresztül pihentetjük. Ezután hozzáadjuk a megolvasztott vajat.
    2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat elhabarjuk, majd a búzadarás masszához keverjük a citrom lereszelt héjával és a kétféle cukorral együtt. Azután óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. 
    3. Egy kivajazott tűzálló tálba simítjuk a masszát, és a 230 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje megszilárdul. (Ügyeljünk rá, hogy ne piruljon meg!) Azután 190 fokra állítjuk a sütő hőfokszabályzóját, fakanállal felaprítjuk a tésztát, átkeverjük, és addig sütjük tovább, amíg teljesen át nem sül.
    4. A megmosott szőlőszemeket lábasba tesszük, felöntjük az almaborral, felforraljuk, majd közepes lángon addig főzzük, amíg a szemek megpuhulnak. Végül leszűrjük a keveréket. Ezzel tálaljuk a császármorzsát. Ízlés szerint megszórhatjuk egy kevés porcukorral.

      CSÁSZÁRMORZSA: ÍGY LESZ EGYSZERRE ROPOGÓS ÉS OMLÓS! >>> 

      CSÁSZÁRMORZSA MÁSKÉNT: ÍGY DOBD FEL A HAGYOMÁNYOS SMARNIT! >>>

      POFONEGYSZERŰ DESSZERT, AMI MÁSODIK IS LEHET: CSÁSZÁRMORZSA, AHOGY A NAGYI KÉSZÍTETTE >>> 


A császármorzsa tésztájába tehetsz rumba áztatott mazsolát vagy ízlés szerint más aszalt gyümölcsöt.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin