Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Császármorzsa - osztrák módra

default user icon
3 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,25 dl tej
  • 1 evőkanál tejszín (ettől lesz igazán foszlós)
  • 12,5 dkg liszt
  • 4-5 tojás
  • 6 dkg cukor
  • mazsola rumba áztatva (tetszés szerint)
  • vaj
  • porcukor

Elkészítés

    Elkészítés: A tejet habverő segítségével dolgozzuk össze a tejszínnel, a tojások sárgájával, a cukorral és a liszttel. Tegyük bele a mazsolát és egy csipet sót. Verjük a tojásfehérjét kemény habbá, majd keverjük óvatosan a már elkészült masszába.

    Serpenyőben hevítsük meg a vajat, öntsünk bele a tésztát. Miután az egyik oldalt aranybarnára sütöttük, fordítsuk meg. Nagyjából 1 perccel később villa segítségével daraboljuk fel, és süssük készre.

    Még melegen szórjuk meg porcukorral. Szílvalekvárral tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

k.natalia
Ez egy katasztrofalisan rossz recept, senki ne csinalja meg, aki nem akarja kidobni a hozzavalokat. Maradjunk a jo kis magyar buzadaras valtozatnal azt hiszem.
bucsi13
Ez nagyon jó recept! Nem kell bele búzadara mert akkor az már daramorzsa!!! Az eredeti osztrák is búzadara nélkül készül!
jolcsikun
Ez így nem fog folyni? A buzadara nem hiányzik belőle?

Hasonló Receptek

Magazin