Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Császármorzsa narancshéjjal

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 5 dl búzadara
  • 5 dl tej
  • 4 tojás
  • 2-3 csipetnyi só
  • 4 evőkanál cukor
  • 10 dkg mazsola
  • olaj
  • 30 dkg kandírozott narancshéj kockázva
  • lekvár
  • porcukor

Elkészítés

    Elkészítés: Egy megfelelő öblös edényben összekeverjük a darát a tejjel, a tojással, sóval, a cukorral és a
    mazsolával, valamint a narancshéjkockákkal. Hozzákeverünk még 3 evőkanálnyi olajat is. Ezt a masszát azután állni hagyjuk 4-5 órán át a hűtőszekrényben. (Előző nap is összeállíthatjuk, hogy másnap csak sütni kelljen.)

    Egy jó nagy, lehetőleg teflon serpenyőben olajat hevítünk, ebbe öntjük a masszát, majd serpenyőlapáttal forgatjuk, darabolgatjuk, és készre pirítjuk-sütjük. Ez ízléstől függően körülbelül 15-20 percet vesz igénybe. (Türelem kell hozzá, mert először nagyon hígnak tűnhet!)

    Tálaláskor lekvárt és porcukrot is kínálhatunk mellé.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin