Elkészítés: Egy megfelelő öblös edényben összekeverjük a darát a tejjel, a tojással, sóval, a cukorral és a
mazsolával, valamint a narancshéjkockákkal. Hozzákeverünk még 3 evőkanálnyi olajat is. Ezt a masszát azután állni hagyjuk 4-5 órán át a hűtőszekrényben. (Előző nap is összeállíthatjuk, hogy másnap csak sütni kelljen.)
Egy jó nagy, lehetőleg teflon serpenyőben olajat hevítünk, ebbe öntjük a masszát, majd serpenyőlapáttal forgatjuk, darabolgatjuk, és készre pirítjuk-sütjük. Ez ízléstől függően körülbelül 15-20 percet vesz igénybe. (Türelem kell hozzá, mert először nagyon hígnak tűnhet!)
Tálaláskor lekvárt és porcukrot is kínálhatunk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre