Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Császármorzsa - nagyanyáink szerint

default user icon
16 5/5

Hozzávalók

  • 2,5 dl liszt
  • 2,5 dl búzadara
  • 5 dl tej
  • 10 dkg mazsola
  • csipet só
  • 2 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 4 db tojás
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    1. A lisztet, a darát, a tejet és a mazsolát összekeverjük, éjjelre betesszük pihenni a hűtőbe.
    2. Másnap hozzákeverjük a sót, a kétféle cukrot,  a citromhéjat, a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a felvert fehérjét.
    3. A tészta mennyiségnek kb. a felét nagyméretű, olajjal kikent palacsintasütőben pirosra sütjük, megfordítjuk, aztán csíkokra tépkedjük egy sütőlapáttal.
    4. Ugyanígy kisütjük a másik adagot is. Ízlés szerint lekvárral, és porcukorral meghintve tálaljuk.

    VEGÁN CSÁSZÁRMORZSA ALMÁVAL

    OSZTRÁK CSÁSZÁRMORZSA 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Gabcs87
Köszönöm szépen a receptet! Nagyon finom lett! Nem lehet elrontani! :)
jasmine777
Isteniii finom lett!!!:) Nagyon köszönjük a receptet, már Anyumnak is el kellett küldeni!!!;)
medica79
Én kifelejtettem a tojáshabot (eltettem a hűtőbe, hogy frissen verjem fel), és csak akor vettem észre, amikor már túlvoltunk rajta. Nagyon fincsi lett, és később sem keményedett meg a morzsa, szerintem legközelebb se teszek bele. Tényleg jó egyébként a recept, máskor is megcsinálom. Én csak fél órát hagytam állni.
wachelga
Ez tényleg nagyon jó recept.Én a mazsolát nem keverem a tésztához,hanem megpirítom az olajban,ettől felpuffad és jó puha lesz.Utána öntöm rá a tésztát.
losierika
Köszönöm a receptet és mindenkinek ajánlom isteni finom lett . én a sütőbe készítettem el .
prumsz
A nagymamám mindig igy csinálta és én is igy készitem évek óta. Eltünt recepteskönyvem, ezért nagyon örülök, hogy itt rátaláltam a régi hagyományos receptre. A pihentetés fontos legalább fél nap, hogy a dara megdagadjon.
mayyya
Nagyon jó a recept, ezentúl így fogom csinálni, a családnak is ízlett. Azoknak pedig, akik tejérzékenyek, vagy más okból nem fogyasztanak tejet, üzenem, hogy magamnak tej nélkül készítettem, helyette víz került bele (szódával akartam, de végül sima víz lett, mert el voltam varászolva) és szerencsére így is nagyon finom! Épp most falatozom. Nyami. :)
Freya9
Nagyon finom!Annyi változtatást csináltam csak,hogy sütőben sütöttem,így egyszerre belefér az egész:)
AttiMM
Köszönöm, nagyon finom! Hibátlan a recept, minden benne van, ami kell. Szerintem inkább 3-4 részletben érdemes sütni, hogy ne szóródjon ki az edényből (de lehet, hogy csak én vagyok ügyetlen). Én fedő alatt és közepes lángon sütöm, hogy ne égjenek meg a mazsolák.
cycocica
Bár nem pihentettem, csak kb. 20 percig, így is finom lett, mi vaníliapudinggal szeretjük!

Hasonló Receptek

Magazin