Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Császármorzsa mazsolával

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 1 csipet só
  • 2 ek cukor
  • 25 dkg finomliszt
  • 4 dl tej
  • 8 dkg mazsola
  • 2 ek vaj
  • 3-4 ek porcukor

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját egy habverővel elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, és a tejjel óvatosan, apránként felengedjük. Sűrű palacsintatészta- féleséget kapunk, ebbe szórjuk bele a mazsolát. Végül óvatosan belekeverjük a felvert fehérjét.
    2. A vajat a serpenyőben megolvasztjuk, beleöntjük a tésztát egy 2 cm magas serpenyőbe, és addig sütjük, míg az egyik oldala meg nem pirul. Akkor négybe vágjuk, és a részeket megforgatjuk. Ha az is pirosra sült, kisebb darabokra tépkedjük, megszórjuk porcukorral, és minden oldalát megpirítjuk. Porcukorral megszórva, lekvárral meglocsolva tálaljuk.

    3 EGYSZERŰ CSÁSZÁRMORZSA-VARIÁCIÓ, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD! >>>

    CSÁSZÁRMORZSA: ÍGY LESZ EGYSZERRE ROPOGÓS ÉS OMLÓS! >>> 

Megjegyzés

Mazsolával készítettem most, mert így kívántam.

alexandra29
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin