Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, a sárgáját kikeverem a cukorral, hozzáadom a vaníliás cukrot, a mandulát, a citromhéjat, pici sót. Felengedem a tejjel, és kézi habverővel folyamatos keveréssel hozzáadom a lisztet és a darát, majd 1/2 órát pihentetem.
A tojásfehérjéből kemény habot verek a masszához, felével elkeverem a masszát, másik felét pedig finom mozdulatokkal adom hozzá.
Nagy átmérőjű teflon serpenyőben felhevítem a vajat, a masszát beleöntöm, magas hőfokon sütöm-forgatom kb. 20 percig.
Tálalásnál lekvárral és porcukorral meghintve kínálom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre