Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Császármorzsa lekváros öntettel

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2,5 dl liszt
  • 2,5 dl búzadara
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 5 dl langyos tej
  • 1 tasak bourbon vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 2 evőkanál őrölt mandula
  • 5 dkg vaj
  • 5-10 dkg mazsola
  • A tálaláshoz:
  • szilvalekvár (ha sűrű, felhígítom kis vízzel, cukorral, összeforralom)
  • kevés rum vagy fahéj
  • porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, a sárgáját kikeverem a cukorral, hozzáadom a vaníliás cukrot, a mandulát, a citromhéjat, pici sót. Felengedem a tejjel, és kézi habverővel folyamatos keveréssel hozzáadom a lisztet és a darát, majd 1/2 órát pihentetem.

A tojásfehérjéből kemény habot verek a masszához, felével elkeverem a masszát, másik felét pedig finom mozdulatokkal adom hozzá.

Nagy átmérőjű teflon serpenyőben felhevítem a vajat, a masszát beleöntöm, magas hőfokon sütöm-forgatom kb. 20 percig.

Tálalásnál lekvárral és porcukorral meghintve kínálom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss