Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Császármorzsa kölesből

1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 12 dkg hántolt köles
  • 3,5 dl víz és tej keveréke (fele-fele arányban)
  • 20 dkg fehér tönkölyliszt
  • 12 dkg bármilyen édesítő (nyírfa- vagy nádcukor, édesítő vegyesen)
  • 3 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 2 dl tej
  • 8 dkg vaj
  • 5 dkg mazsola
  • 2 csipet só
  • A tálaláshoz:
  • lekvár vagy gyümölcs

Elkészítés

    Elkészítés: A kölest csipet sóval takarékon kb. 20 perc alatt megpároljuk a víz-tej keverékében.

    A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A kölest kicsit hűtjük, majd keverjük össze a liszttel, a tojások sárgájával, a cukorral, a tejjel, a citromhéjjal, ízesítsük őrölt gyömbérrel. Végül óvatosan dolgozzuk bele a tojásfehérjét is.

    Nagyobb teflon serpenyőben a vajat hevítsük fel, öntsük bele a masszát, várjunk 1-2 percet (kicsit hagyjuk sülni), aztán kezdjük el keverni-darabolni. Amikor már jó morzsás, pirítsuk-keverjük, amíg egy kicsit meg is pirul. A sütést végig magasabb hőfokon végezzük!
    (Gáztűzhelynél használjunk hőelosztót!)

    Ízlés szerint lekvárral vagy friss gyümölcsökkel tálalhatjuk!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

esztiklock
Finom lett, bár sima cukorral és sima liszttel készítettem. A gyerekek nyomatják befelé :)

Hasonló Receptek

Magazin