Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Császármorzsa II.

default user icon
2

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 5 dkg mazsola
  • 4 evőkanál rum
  • 3 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • 1 citrom
  • 4 dkg lehéjazott vagdalt mandula
  • 5 dkg vaj
  • 1 kis üveg szilvalekvár
  • vaníliás porcukor a szóráshoz

Elkészítés

    Elkészítés: A mazsolát langyos vízben megmossuk, leszűrjük, és meglocsoljuk 3 evőkanál rummal.

    A tojásokat kettéválasztjuk. A lisztet mély tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a csipet sót és a tejet. A robotgép keverőspiráljával sima tésztává keverjük, majd kb. 20 percig állni hagyjuk. A tojásfehérjéhez kevés citromlevet csavarunk, kemény habbá verjük, és a tésztába forgatjuk. Hozzáadjuk a mazsolát, a mandulát, és belereszeljük a citrom héját.

    A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kisebb tepsiben a vajat felforrósítjuk, beleöntjük a masszát, betesszük a sütőbe, és kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük, majd villával apróra tépkedjük.

    A szilvalekvárt 1 evőkanál rummal összekeverjük, felmelegítjük.

    A császármorzsát tálaláskor megszórjuk vaníliás porcukor ral, és a meleg szilvalekvárral kínáljuk.

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

lujza22
Nagyon jól sikerült,dupla adagot készítek mindíg de az se tart sokáig:-)!
naty77
én eddig serpenyőben kevergettem, hogy jó kis darabos legyen, de kipróbáltam ezt, lustaságból.:-) hát nem tudom..., a végén összetörtem és úgy még visszatettem, de az igazi morzsától ez nagyon messze van!

Hasonló Receptek

Magazin