Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Császármorzsa grízzel

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg búzadara
  • 2 db tojás
  • 2 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom (héja)
  • 3 dl tej
  • napraforgóolaj
  • lekvár

Elkészítés

    1. A búzadarát egy nagy tálba öntjük, hozzákeverjük a tojást, a cukrokat, a sót és a citrom reszelt héját. Hozzákeverjük a tejet, hogy híg tejbegríz állagú legyen, hagyjuk pihenni egy fél órát.
    2. Serpenyőbe annyi olajat öntünk, hogy az egész alját ellepje, majd felhevítjük és beleöntjük a grízes masszát.
    3. Kis lángon időnként átkeverjük, míg a morzsa szét nem esik és aranyszínű nem lesz. Nem gond, ha itt-ott kicsit odapirul. Lekvárral és cukorral tálaljuk.

    GRÍZES-ALMÁS BÖGRÉS SÜTEMÉNY>>> 

    TEJBEGRÍZES POHÁRKRÉM>>> 

    TEJBEGRÍZGOMBÓC>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin