Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Császármorzsa forró gyümölccsel

default user icon
Császármorzsa forró gyümölccsel
Császármorzsa forró gyümölccsel
Császármorzsa forró gyümölccsel

Hozzávalók

  • 200 g finomliszt
  • csipetnyi só
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál porcukor
  • 250 ml tej
  • olaj a sütéshez
  • 50 g mazsola
  • 1-2 evőkanál vaj
  • porcukor a szóráshoz
  • 1 doboz mirelit málna
  • mandulaforgács

Elkészítés

    Egy keverőtálban dolgozzuk össze a tojások sárgáit a 2 evőkanál porcukorral, a tejjel, majd a sóval és a 200 g finomliszttel. Hagyjuk 30 percig állni a masszát.

    A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd egy fakanál vagy egy habverő segítségével fokozatosan és óvatosan keverjük a lisztes-cukros masszához.

    Egy nagyon teflonserpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat. Adagoljunk a serpenyőbe egy merőkanálnyi tésztát, és kezdjük sütni, mintha 1-2 cm vastagságú palacsintát készítenénk.

    Ha a palacsinta egyik oldala már aranyszínűre sült, tegyünk a tepsibe egy kevés vajat, és fordítsuk meg a tésztát. Kis ideig süssük tovább, majd két fakanál segítségével szaggassuk nagyobb darabokra.

    A mazsolát mossuk meg, majd a mandulaforgáccsal együtt szórjuk a tésztára. Rövid ideig süssük tovább.

    Egy másik serpenyőben forrósítsuk fel a fagyasztott málnát, tegyük a császármorzsa tetejére, végül szórjuk meg porcukorral. Mindegy egyes adagot ugyanígy készítsünk el.

Megjegyzés

Ahány háziasszony, annyiféle elkészítési módja létezik a smarninak. Íme, a mi palacsintaszerű változatunk!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin