Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Császármorzsa egyszerűen

default user icon
17 3.9/5

Hozzávalók

  • 10 dkg mazsola
  • 5 dl tej
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg búzadara
  • 4 db tojás
  • 2 ek vaj
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

    1. A mazsolát beáztatjuk. A tejet 3 evőkanál kristálycukorral, a vaníliás cukorral, csipet sóval felforraljuk. Állandóan kevergetés mellett apránként hozzáadjuk a grízt, majd kis lángon kevergetve megfőzzük, és hagyjuk hűlni.
    2. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat hozzákeverjük a grízmasszához. A tojásfehérjéből a maradék kristálycukorral kemény habot verünk, és ezt is a grízmasszához adjuk. A mazsolát kinyomkodjuk, és lazán a masszába forgatjuk.
    3. A sütőt 200 fokra (gázsütő: 3. fokozat) előmelegítjük. A vajat egy olyan serpenyőben, amit a sütőbe is be tudunk tenni, felforrósítjuk, beleöntjük a masszát, betesszük a sütőbe, és kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
    4. Villával szétdaraboljuk, porcukorral megszórjuk. Így is nagyon finom, de bármilyen lekvárt adhatunk mellé.

      CSÁSZÁRMORZSA: ÍGY LESZ EGYSZERRE ROPOGÓS ÉS OMLÓS! >>> 

      3 EGYSZERŰ CSÁSZÁRMORZSA-VARIÁCIÓ, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

jasstie
A lisztes , sós változatot nálunk dél alföldön cicvarának hívták. Nagymamám sokat csinálta nekem.
comite
Én egy óra sütés után feladtam és serpenyőbe sütöttem meg adagonként. Így nálam nem lett \"egyszerű \", de az íze tényleg nagyon tuti.
kittina777
Én is duplázni szoktam az adagot! És újabban HOT PAN-ben szoktam csinálni. Akár folyamatosan lehet tördelni, és még jobbra sikerül!!!!
Aimer32
Isteni finom! Vas megyében a császármorzsát smarninak hívják. Legközelebb dupla mennyiséget készítek,mert 4embernek ez a mennyiség kevés. A sütés nálam 200fokon 22percig tartott,alsó-felső fűtés,és természetesen villany sütőben.
zitandrea
A nagymamám nem verte fel a tojás fehérjét, és isteni finom császármorzsát tudott csinálni. Ha valakinek esetleg valahol van ilyen receptje, megkérném, küldje el nekem. Köszönöm előre is.
csjucus
Hát az igaz, hogy kevés (második alkalommal a tejet megdupláztam, a darát és a tojást 1,5-szeresére növeltem) és a sütés is egy óra... De nagggyon finom. Ami még mellette szól, hogy nem kell ott állni a tűzhely mellett, folyamatosan kevergetni... Merthogy a császármorzsa lényege, hogy morzsa legyen (ez a kevergetés eredménye), ne egy nagy darab valami. Köszi a receptet!
nomy
Szerintem nagyon jó kis recept ez. Évek óta használom, a párom állandóan ezt követeli. Viszont én jóval tovább sütöm, kb. fél órát, amíg szépen megbarnul itt-ott a teteje. Két nagyétkű vagy három kisétkű embernek elegendő az adag... :)
szgyon
Nekem elsőre is nagyon finom lett, pedig nem vagyok mesterszakács. Köszönöm a receptet, azóta is nagy becsben őrzöm! Jó sütögetést, kellemes ünnepeket!
sziámiikrek
Ez a recept egy nagy kalap sz..rt nem ér. kétszer is megcsináltam, ( hátha én rontottam el vmit,de másnap sem lett jó.) Méghogy 15 perc sütés.., egy óra alatt sem pirult meg, mikor feljebb fvettem ahőfokot, megégett.., ellenben az IGAZI! nagyanyáink császármorzsája, a klasszikus, lábasban olajon pirított, tényleg pillanatok alat megvan, és az az igazi hagyományos. Aki félig meddig ír le egy receptet, az minek okoskodik, más kárára? Végezetül még annyit fűznék hozzá, hogy fél fogunkra nem volt elég ez az adag, négyen voltunk rá. Szerintem a receptküldője nem evett még igazi császármorzsát, ha nála ez a fenomén.Sok türelmet a hozzám hasonló kudarcot valló próbálkozónak!
kozelkáné
Köszi a receptet finom lett,gyerekek csoki öntettel imádták.

Hasonló Receptek

Magazin